aedenlogofeher

Lágy lézer terápia

ereink legnagyobb védelmezője

Vérünk oxigénszállító képessége a vörösvértestek működésén alapul, mivel a vörösvértestek sejthártyáján átjutó oxigén molekula képes a hemoglobinhoz kötődni. A vér viszkozitásának növekedése és a magas vérzsírszint esetén a vörösvértestek körül lipid réteg alakul ki, aminek hatására elveszítik rugalmasságukat és oxigén szállító képességüket. A vérben lévő felesleges zsír a vörösvérsejtek felszínére rakódik, károsítva az oxigén transzportot, a szervezet oxigén hiányát eredményezi. A félvezető lézer terápiás készülék alacsony intenzitású, 650nm hullámhosszúságú lézer sugarat állít elő. Az orrlyukakon keresztül monochromatikus fényt juttat a vérbe, ezzel növelve azon enzimek (koleszterni transzferáz, lipoproteniáz) aktivitását, amelyek a vérzsírok, így a vörösvértesteket körülvevő zsírréteg, oldásában játszanak fontos szerepet.

A zsírrétegüktől megszabadult vörösvétestek újra képesek lesznek oxigénfelvételre, így javul a vér oxigén szállító kapacitása. A lézer terápiának nemcsak az oxigéntranszport javításában van fontos szerepe, hanem a vér rögösödését is gátolja, mivel a vörösvértestek a zsírrétegüktől megszabadulnak, így újra felszínre kerülnek a negatív töltéseik, növelve ezzel a taszító erőt két sejt között. Az eredetileg összetorlódott sejtek elkülönülnek egymástól. A lézeres besugárzás nemcsak a zsíroldó enzimekre hathat, hanem más fehérjék molekulaszerkezetét is megváltoztathatja a vérben, így biológiai folyamatok sorát indíthatja el. Miután megkezeltük az orrüregeket a lézerrel, a nyálkahártya erei összehúzódnak, majd kitágulnak, a szimpatikus majd a paraszimpatikus idegingerlés következtében. Ez az agyi vérkeringés fokozásához vezet kihatva az egész szervezetre.

Megváltoztathatja a vér áramlási tulajdonságait (csökkentheti a vér viszkozitását, a vörösvértestek rögképzésre való hajlamát, javíthatja a vörösvértestek rugalmasságát), csökkenhet a thrombosisra való hajlam, javulhat a hajszálerekben a keringés. A szervezet immunrendszerét (sejtes és humoralis egyaránt) szabályozhatja, növelhati az ellenállóképességet, segítheti a felépülést különböző fertőzéses és allergiás betegségekből. Javíthatja a szervezet méregtetlenítő képességét. A szuperoxid-dizmutáz enzim aktivitását növelheti, ami a szabadgyökök eltávolításában játszik fontos szerepet. Csökkentheti a húgysav és más méreganyagok szintjét. Így védheti a szervezetet a szabadgyökök káros hatásaitól.